Строителната камара поздрави Панов за усилията програмата за саниране на блокове да продължи

Мисия

10-10-2019, 14:36

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Близо 30 са санираните блокове във Велико Търново, още 57 сгради са одобрени

Камарата на строителите в България поздрави Даниел Панов за усилията, които полага националната програма за саниране на жилищните сгради да продължи. Високо бе оценена позицията на Националното сдружение на общините в Република България, чийто председател е Даниел Панов. На редица форуми на НСОРБ кметове от цялата страна изразиха желанието си възобновяването на държавата подкрепа за многофамилните жилищни сгради. Сдружението и Строителната камара също работят съвместно за оптимизирането на условията по програмата.

„Санирането на жилищните сгради трябва да остане безвъзмездно за домакинствата. Имаме уверението, че програмата ще бъде рестартирана през следващата година. Близо 30 са блоковете във Велико Търново, санирани до момента, а още 57 сгради са одобрени и документацията им вече е в Българската банка за развитие“, подчерта Даниел Панов, кмет на Старата столица за периода 2011-2019 година. Той благодари на строителите за отговорното изпълнение на дейностите по жилищните блокове.

Заместник-председателят на КСБ Николай Николов подчерта, че националната програма за саниране е пример за изключително ефективна социална политика на държавно ниво. Над 2000 сгради в цяла България са реновирани до момента, посочи Николов.

Даниел Панов е кандидат за трети управленски мандат, издигнат от ГЕРБ и СДС. Той уважи поканата да гостува на отчетно-изборното събрание на областното представителство на Строителната камара. Панов поздрави досегашния председател инж. Любомир Шербетов за добрата съвместна работа и изрази уверение, че и новото ръководство ще продължи да работи успешно с местната власт.

Висока оценка за сътрудничеството и работата на Панов като кмет на Велико Търново даде и инж. Шербетов. „Нашият бранш ви подкрепя“, категоричен бе той.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)