Търновското СУ „Емилиян Станев“ посрещна приятели от Индия

Мисия

10-10-2019, 18:57

Снимка:

СУ "Емилиян Станев"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Училище "Св. Едмънд" – Джайпур е дългогодишен партньор на местното школо

С хляб и сол днес ученици и учители от СУ "Емилиян Станев" - Велико Търново посрещнаха гости от училище "Св. Едмънд" – Джайпур, Индия. Посещението е следствие на няколкогодишното сътрудничество между двете училища.
Гост-учителите наблюдаваха уроци по химия и физика в седми и осми клас при преподавателите Милена Йорданова и Веселка Недкова.
Обменът на добри практики ще продължи с провеждане на уроци от страна на индийските учители на английски език. В девети клас учениците ще работят по темите "Източници на енергия" и "Хранителни ресурси" с Dr Rageshwari Paniya, учител по биология и химия.
Учениците от десети и единайсети клас ще работят с учителя по социални науки Ms. Priya Panjwani по темите "Сектори от индийската икономика" и "Развитие на индийската икономика".
А Mrs. Punееt Soni, учител по екология в осми и девети клас, ще проведе часове на тема "Презентация за Раджастан и неговата богата култура" и "Кратко въведение в билингвалното обучение".
Следващият етап от укрепването на сътрудничеството и обмена на добри практики между двете училища е през м. януари, когато трима учители от СУ "Емилиян Станев" ще заминат за Джайпур, където ще наблюдават и изнасят уроци на английски и френски език.
По време на своята визита гостите участваха в уъркшоп по керамика с ръководител Симона Тодорова. Предстои им да се запознаят с културните паметници в старата столица, като посетят Мултимедийния туристически център "Царевград Търнов", където ще се запознаят с исторически личности и паметни събития от периода на Второто българско царство. Ще се докоснат до творенията на майстор Кольо Фичето и символа на занаятчийството и търговията на града – Самоводската чаршия.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)