Посрещнаха с хляб, сол и гайди легенди на „Манчестър Юнайтед“ в Търново

Спорт

10-10-2019, 19:07

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Футболистите пристигнаха във Велико Търново за среща с ветерани на "Етър"

Легенди на английския тим "Манчестър Юнайтед" пристигнаха днес във Велико Търново. 13-те ветерани бяха посрещнати на стадион "Ивайло" в болярския град по стар български обичай с хляб и сол под звуците на родопска гайда. В истинско шоу се очаква да се превърне предстоящият мач между ветераните на „Етър“ и „Манчестър Юнайтед“. Сред участниците от английска страна са Лий Мартин, Девид Мей, Ник Кълкин, Сами Макилрой, Дани Уебър. Това са само част от имената на „Юнайтед”. От страна на „виолетовите“ се събира почти целият шампионски тим от ’91-ва- Никола Донев, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Цанко Цветанов, Сашо Христов, Игор Кислов, Георги Георгиев, Мирослав Байчев и др. Сред първите бе Игор Кислов, който дойде в старата столица за пръв път от 25 години.

"Много се вълнувам. Това е голяма чест и радост да се съберем с моите съотборници на терена след толкова години", заяви Кислов. Треньори на ветераните от „Етър” ще бъдат Георги Василев и Стоян Петров. Съдийският състав също ще е от ветерани-петър Петров и Йордан Дурчев. Красимир Балъков и Калоян Чакъров няма да се включат, тъй като са с националите в Черна гора. Мачът ще е от две полувремена по 30 минути. В 3-ата минута на мача ще бъде почетена паметта на Трифон Иванов. Бербатов също е бил поканен като бивш играч на английския тим, но същия ден ще участва на подобен мач в Барселона. Организаторите посочиха, че все пак ще присъстват представители на неговата фондация.

"Спортният министър Красен Кралев ще е сред гостите на събитието", съобщи основният организатор на проявата Емил Йорданов. Очаква се и доста силна агитка да пристигне от Англия.

Утре, 11 октомври, стадион „Ивайло“ отваря входовете в 17 ч. Шоуто започва с мини турнир между децата от футболните школи от цяла България. За настроението на стадиона ще се погрижи DJ Miss Party, а водещ ще бъде DJ Еmo. "Не се притеснявам от мача, въпреки че вече не бягам, както преди", заяви на пресконференция Лий Мартин. "Играл съм срещу Христо Стоичков и мога да кажа, че е гений. Познавам и Стилиян Петров и Бербатов. Но смятам, че най-велик е Стоичков", сподели Лий Хендри от Астън Вила.

Знаменитата футболна среща е с начален час 19:30 ч. като преди това детският състав „Пеещи камбанки“ ще изпълни химните на двата отбора. В почивката между двете полувремена ще има изпълнения на латиноклуб „Ун Бесо“. При равенство публиката ще види и дузпи. Билетите за мача вече са в продажба, като деца до 15 години ще влизат безплатно на стадиона, уточниха организаторите. Те са подготвили специална бира, както ишалчета, които ще се продават срещу 15 лв.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов