Ръчно изработена сребърна роза ще получи победителят във фотоконкурса за Самоводската чаршия

Мисия

11-10-2019, 10:50

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дарителска акция „Чадъри за нов живот” ще се проведе в понеделник

Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ кани жители и гости на града на 14 октомври от 18,00 ч. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ на Фотоизложба „Празникът на Самоводската чаршия“ и Дарителска акция „Чадъри за нов живот” - благотворително набиране средства за Фонд „Ин витро“ на община Велико Търново.
Снимките, включени в изложбата, са 41. На събитието в понеделник ще бъдат отличени и победителите във фотоконкурса, като носителят на първа награда ще получи сребърна роза, ръчна изработка от майстора куюмджия от Самоводската чаршия Тодор Кушлев.
Големият интерес към тазгодишното издание на Нощ на Самоводската чаршия и Фестивала на занаятите бе провокиран и от разноцветните чадъри, използвани за украса на Улицата на занаятите по време на събитието. Затова „Царевград Търнов“ инициира благотворителна акция за набиране на средства за общинския фонд „Ин витро“ , като за всяко направено дарение от минимум 10 лева ще се получава, в знак на благодарност, по един от 250-те чадъра от есенния празник на чаршията.
Съпричастните към каузата да подпомагане на асистираната репродукция в Старата столица ще имат възможност срещу дарени по-големи суми да получат избрани от тях снимки от фотоизложбата „Празникът на Самоводската чаршия“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов