Д-р Кристиян Кирилов: Село Морава е пример за добрата връзка между институциите

Животът

11-10-2019, 12:08

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Със средства от правителството са положени 6100 кв. м асфалт за около 105 хил. лева

„Важното е на местно ниво да бъдем единни, да се подкрепяме и най-вече да вървим напред!“ С тези думи водачът на листата за общински съветници от ПП ГЕРБ д-р Кристиян Кирилов увери  жителите на село Морава, че техните нужди и интереси са надпартийни. Той каза, че в тяхното населено място кандидатът за кмет Георги Георгиев, въпреки че е издигнат от друга партия, е заслужил с работата си и всеотдайността си доверието на ПП ГЕРБ.

Доказателство за това, че този модел работи за развитието на населените места и за връщането на младите хора в тях е увеличеният брой на децата, посещаващи детската градина в селото. По време на срещата присъстващите отправиха молба за отпускане на допълнителна щатна бройка персонал, за да се осигури качествена грижа на малчуганите.

През изминалия мандат бяха положени основите на равнопоставеност между града и населените места при разпределението на ресурсите. Със средства осигурени от правителството са положени 6100 кв. м асфалт за около 105 хил. лева. Едновременно с това е подновена и водопроводната мрежа на асфалтираните улици. Село Морава е и отличен пример за добрата връзка между институциите.

Независимият кандидат за кмет на община Свищов Генчо Генчев, подкрепен от ГЕРБ припомни на присъстващите за посещението на народния представител Станислава Стоянова,  на министъра на земеделието, на министъра на МВР, на областния управител и на представители на други държавни институции, както и за техните бързи и експертни действия за установяване и отстраняване на щетите причинени от природната стихия засегнала най-вече землището и инфраструктурата на село Морава.

За да продължи тенденцията на възраждане и развитие на населените места в община Свищов, да се ремонтират читалища, да се асфалтират улици, да се увеличават социалните услуги е необходимо зад кмета на общината да стои активен и ангажиран с проблемите на хората Общински съвет. Пред жителите на село Морава се представиха и споделиха своите каузи и  идеи Валери Николов, гл. ас. д-р Милен Динков, Ваня Цветанова, Йорданка Гъмзова, гл. ас. д-р Петко Ангелов, Десислава Александрова, Димитър Димитров, Стефан Събков, Владислав Любенов, Евгени Начев и Ивелина Ангелова.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)