100-годишен юбилей чества Старопрестолната гимназия по икономика

Мисия

12-10-2019, 10:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Конкурси и другарски срещи са част от програмата

100-годишен юбилей чества Старопрестолната гимназия по икономика във Велико Търново. В празничната програма са включени конкурси за най-голямо родословно дърво от възпитаници на училището „Фамилия Икономисти” и за клас с най-много другарски срещи на тема „Един неразделен клас”. И още математическо състезание по ориентиране, лекоатлетическа щафета, състезание по текстообработка, представяне на учебно-тренировъчните фирми, работата по международни проекти, както и на дейностите по програмите на Джуниър Ачийвмънт. Кулминацията на проявите  са факелното шествие на 17 октомври и тържественият концерт на 18 октомври, съобщи директорът Виолета Йосифова. Парадът ще започне от 18,45 от гимназията и ще завърши на паметника „Майка България”, а концертът е  от 11,00 часа в театър „Константин Кисимов”. 19 октомври е обявен за Ден на отворените врати, а на 30 октомври ще бъдат засадени 100 дръвчета в местността  Лакото край село Арбанаси.

Виолета Йосифова открои като постижения през годините  призовите места на учениците, които традиционно заемат на националните  състезания по счетоводство и „Най-добра бизнес идея”. „Качеството на професионалното образование в Старопрестолната гимназия е добро и това се споделя от представителите на работодателите. Друг показател е успешната реализация на всички наши възпитаници. В отговор на търсенето на пазара на труда започнахме обучение и по новите специалности „електронна търговия” и „съдебна администрация”, отбеляза директорът на учебното заведение.

От 2016 година училището е носител на Харта за мобилност, която позволява на професионалната гимназия да осъществява по-лесно ежегодното си кандидатстване по проекти на програма „Еразъм+”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов