Министър Кралев и евродепутатът Андрей Новаков посетиха Габрово - velikotarnovo.utre.bg

Министър Кралев и евродепутатът Андрей Новаков посетиха Габрово

12 октомври 2019, 16:50 | Мария Христова
 • Снимка:
  фейсбук

 • Снимка:
  фейсбук

 • Снимка:
  фейсбук

 • Снимка:
  фейсбук

Те разгледаха спортните зали и инфраструктура в града

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев днес посети Габрово, за да се запознае със състоянието на спортната инфраструктура в града. По покана на Таня Христова той разгледа спортен комплекс “Христо Ботев”, в който се намират обновените зали по спортна акробатика и батут, бокс и лека атлетика.
По време на посещението стана ясно, че предстои Община Габрово да внесе в Министерство на младежта и спорта (ММС) проект за поставяне на нова изкуствена тревна настилка на футболно игрище в комплекс “Христо Ботев”. До края на 2019 г. ММС ще стартира обществена поръчка за изпълнение на проекта.
Придружен от евродепутатът Андрей Новаков, спортният министър разгледа и зала “Орловец”, където днес се провежда международен турнир по джудо. Заедно с представители на спортни клубове по джудо и с присъстващите родители коментираха предстоящото ни домакинството на Европейско първенство по джудо за мъже и жени през 2022 г., за което правителството отпусна средства. Присъстващите изразиха радостта си, че децата ще могат да станат свидетели на този престижен форум, в който се очаква да участват над 450 спортисти от 50 държави.

Залата по хандбал – един от спортовете в Габрово, който произвежда шампиони, беше следващата спирка на гости, които разговаряха с ръководителите на някои от спортните клубове, с треньорите и със спортисти.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета