Д-р Ивелина Гецова: Когато резултатите говорят, тогава и популистите мълчат

Животът

12-10-2019, 18:50

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Народните представители от ГЕРБ Станислава Стоянова и Станислав Стоянов гостуваха в Лясковец

Д-р Ивелина Гецова и нейният екип са истинско доказателство за това как с много работа се постигат големи резултати. За това са категорични жителите на Лясковец, които снощи в препълнения салон на читалище „Напредък – 1870” заявиха своята категорична подкрепа за кандидат-кмета от ПП ГЕРБ д-р Гецова, за кандидатите за общински съветници и кметове на населени места.

Символично беше това, че срещата се състоя в салона на читалището, обновено по два проекта за над 1,3 млн. лева, разработени и реализирани именно от екипа на д-р Гецова. В момента това е едно от най-модерните културни и духовни средища в цялата област.

За да пожелаят успех на д-р Гецова в Лясковец бяха народните представители от ГЕРБ Станислава Стоянова и Станислав Стоянов, представители на местния бизнес, симпатизанти на най-голямата партия, приятели, много граждани.

Тук сме, за да подкрепим силния отбор на д-р Ивелина Гецова и листата, защото те са доказани професионалисти и можещи хора, каза в приветствието си Станислава Стоянова. Тя подчерта колко е важен ползотворният диалог на местната власт с правителството и че случващото се в Лясковец е пример за това. Стоянова припомни, че по-рано същия ден бе открита новата отсечка от АМ „Хемус” и че изграждането на автомагистралата е жизнено важно за цялата Великотърновска област и за община Лясковец. Пожелавам на д-р Гецова успех на първи тур, защото нямаме време за губене, нито за празни приказки, а ни чака още много работа, каза Стоянова.

Много населени места в страната могат да се учат от Лясковец на далновидна политика на местната власт.  Всички виждат новите предприятия, инфраструктурата, както и богатия културен живот, който кипи в общината, заяви на свой ред депутатът Станислав Стоянов. Той пожела на  д-р Гецова успех, за да продължи да реализира проектите, предвидени за следващите четири години. Станислав Стоянов заяви, че д-р- Гецова и екипът й имат пълната подкрепа на народните представители от най-голямата парламентарна група.

На събитието бяха представени и кандидатите за кметове на населени места и за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ и СДС в Лясковец.

Действащият кмет на с. Козаревец Красимира Колева  с желание ще продължи да работи за доброто на родното си село.  Виолета Райкова, която има един мандат в управлението на  с. Добри дял, има за цел да възвърне доброто лице на селото, занемарено от  настоящия  управник. Марин Люцканов, с опита си от кметуването в  с. Мерданя, ще реализира идеите от успешното управление на настоящия кмет от ПП ГЕРБ Красимира Владова. В третия си мандат като кмет на с. Драгижево Цоньо Трънков  ще разчита на трудолюбието и опита си. Недялко Недялков, най-младият от листата, е кандидат  за кмет на с. Джулюница. Амбициозен, с богат административен опит, диалогичен и работлив,  той е дръзнал да се противопостави на статуквото в  Джулюница и ще  внесе нова визия на селото.

Присъстващите в залата аплодираха и кандидатите за общински съветници – силен отбор от професионалисти и авторитетни личности, познати и доказали се с работата си в обществото.

Д-р Ралица Рашева  от с. Джулюница е магистър по ветеринарна медицина, управител на семеен бизнес с дейност туризъм и ресторантьорство, има един мандат като общински съветник. 30-годишната Петя Петкова е с висше икономическо образование, работи в „ Аркус“- АД .

Председателят на НЧ „ Напредък- 1870“ в  Лясковец Васил Русев, на 31 г.,  държи българския дух и традиции живи, като ги предава на подрастващото поколение. Георги Георгиев, на 45 г, има частна фирма с дейност машиностроене и металообработване.Член е на УС на читалище „Развитие - 1894“ с. Драгижево.

Ново лице в листата е Стефка Цонкова , магистър  със специалност„ Счетоводство и контрол“, работи като главен експерт ТД на НАП - Велико Търново.  Даниела Николова има опит като общински съветник, с висше икономическо  образование е и с опит в банковото дело.  

55 –годишният Ивайло Величков  е директор „ Икономика и управление на персонала“ в „Аркус” АД, председател ФК „ Аркус“ и член на настоятелството на ЧПГ „Американски колеж Аркус“.

С един мандат зад гърба си като общински съветник е Радка Банова - представител на  частния  бизнес и частната инициатива. Деветият в листата - Йордан Арменчев, е земеделски производител, управител на „ Агроекип- М“ООД - с. Мерданя.

Общинският председател на СДС  и коалиционен партньор на ПП ГЕРБ  в листата е Даниел Димов – представител на  частния  бизнес в сферата на ресторантьорството и хотелиерството. Маркетинг мениджър е в застрахователна компания . Марияна Бъчварова е начален учител, председател на училищното настоятелство към детска градина „ Радост“ в  Лясковец, член на танцов състав „ Лудо младо“ към НЧ „ Напредък- 1870“ гр. Лясковец. Организира и провежда благотворителни мероприятия.

Шести в листата е Румен  Стойков  от с. Джулюница. Има висше образование, арендатор, общински  съветник три мандата, председател на УС в ОУ ”П.Р.Славейков”, председател на Ловно – рибарска дружинка в с. Джулюница и на хандбален клуб „ Владислав”, както и на читалищното настоятелство.

Каузата на д-р Снежина Райкова – Стоянова, която е на пета позиция, е „ С мисъл за хората, ангажираност към здравно- социалните им проблеми и лична грижа за жителите на град Лясковец”.  Росица Петрова –  учител в СУ „ Максим Райкович“ гр. Лясковец, е основател и вече 15 г. ръководи литературен клуб „ Вдъхновение“ при НЧ „ Напредък- 1870“ гр. Лясковец. Има издадени 14 стихосбирки и антологии на местните творци.

Трети е Златко Войводов, на 54 г,  магистър инженер. Работи в сферата на енергетиката. Има специализации в Швейцария, Швеция, Финландия, Германия и др.

С два успешни мандата като председател на общинския съвет и три мандата като общински съветник, втора в листата е Даниела Арабаджиева –  уважаван учител и директор на СУ „ Максим Райкович“ гр. Лясковец.

Водач на силния отбор в листата на ПП ГЕРБ и СДС в Лясковец е д-р Ивелина Гецова – четири  мандата успешен кмет на община Лясковец за периодите 1999 – 2003 г. и от 2007 г. до момента. Има три висши образования –медицинско , икономическо – стопанско управление  и здравен мениджмънт. Председател на УС на Местната инициативна група „Лясковец – Стражица” , член на НСОРБ.

Почти половин час беше необходим на д-р Гецова да изброи част от постигнатите резултати през последните четири години в общината. Когато фактите говорят, тогава и популистите мълчат, каза тя. Те са резултат от последователната политика , която тя като кмет води и са постигнати с  много труд и много отговорност. С над 430 000 лева е подобрена е материалната база на детските градини и училищата.  Мащабни проекти са реализирани в сферата на културата. Ремонтирани и реновирани са читалищата в общината. През този мандат чрез реализирането на два проекта  на стойност  над 1 130 000 лв. читалище  „Напредък – 1870” в Лясковец стана едно от най модерните читалища в областта. Всяка година общината осигурява средно по  35 000 лв за културни събития в населените места на общината. Разработени и популяризирани  са  8  културни и фестивални събития с национална и регионална значимост, които са се превърнали в запазена марка на селищата и  са посетени от над 300 000 туристи и  гости  годишно.

Влагат се средства и се работи активно по спортната инфраструктура. Много са дейностите в социалната сфера, за да бъде по-лесен животът на възрастни и болни хора

За рехабилитирането на пътната мрежа са вложени над 2,5 млн. лева, с постановленияа на МС от правителството са отпуснати средства за рехабилитация на улична и пътна мрежа в размер на 1,7 млн. лв.

През изминалите 5 години община Лясковец се разви като претегателен център за инвестиции -

благоприятният  бизнес климат, който е създаден  за последните 7  години, е привлякъл  138 нови инвеститори , изградили фабрики, цехове, логистични бази, къщи за гости  и други стопански обекти и разкрили  над 440  нови работни места. През 2017 г. приключи изграждането на един  от големите  инвеститорски проекти  -  завода край Лясковец с инвеститор фирма „Армако”, чиято инвестиция е за над 10 млн. лева.

Д-р Гецова представи и приоритетите за бъдещето си управление. Сред тях е създаването на още една нова индустриална зона с площ 400 дка, инвестиции във ВиК сектора и решаване проблема с отпадните , модернизация на образователната и спортната инфраструктура.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов