Държавна опера - Русе представя във Велико Търново "Кабаре"

Велико Търново Лайф

14-10-2019, 13:25

Снимка:

Държавна опера Русе

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Спектакълът е днес от 19 ч. в МДТ

Държавна опера - Русе представя във Велико Търново "Кабаре" - един от вечните мюзикъли, отличен с престижните награди "Тони" и "Оскар" за филмовата си версия.

Либретото на Кабаре е на Джо Мастерхоф, на основата на пиесата на Джон Ван Друтен и разкази от Кристофър Айшърууд. Мюзикълът е по музика на Джон Кандер и текст на Фред Ебб. Хореографията е дело на Боряна Сечанова, а сценографията - на Иван Токаджиев. С постановката се е нагърбил режисьорът Борис Панкин, диригент - Страцимир Павлов.

Действието в Кабаре проследява любовта на две двойки в Берлин, по време на Ваймарската република през 1931 година. Времето, в което столицата на Германия е в депресия след икономическата криза от Първата Световна война. Градът е епицентър на нощния живот и артистичния авангард и привлича неудържимо артисти, писатели и музиканти от целия свят. Но това време е и началото на тоталитарния режим на Адолф Хитлер и неудържимия възход на Нацистката партия и Третия Райх с всички трагични последствия от това за живота на обикновените хора.

Спектакълът е днес от 19 часа на сцената на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" град Велико Търново.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)