Водосвет за здравето на еленчани бе отслужен в обновения храм "Рождество Богородично"

Мисия

16-10-2019, 12:29

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициатори бяха кандидатите за общински съветници от ГЕРБ и кандидатът за кмет инж. Дилян Млъзев

Молебен с водосвет за здраве и благоденствие на еленчани бе отслужен в обновения храм  в гр. Елена по случай църковния празник на Св. Параскева Епиватска (Петка Търновска), известен още като Петковден.

Инициатори на молебена бяха кандидатите за общински съветници, кандидатът за кмет на община Елена инж. Дилян Млъзев и кандидатите за кметове на кметства от ПП ГЕРБ. Думи като "избори", "власт" и "политика" обаче отсъстваха по време на събитието.

По стар обичай, организаторите бяха заръчали пита, която бе поставена върху мъжка риза с шевица. След църковния ритуал, всички присъстващи бяха поръсени за здраве и благодат от архиерейския наместник отец Валентин.

От името на инициаторите, инж. Дилян Млъзев подари на храма, носещ същото име, икона "Рождество на Пресвета Богородица", специално изографисана за случая от търновския иконописец Рашко Бонев. Иконата бе осветена от отец Валентин и поставена на лично място.

"Молете се пред Бога за всички православни християни от нашия град, от околните села, от цялата страна и целия свят", обърна се инж. Млъзев към архиерейския наместник. "Молете се и за онези, които изповядват друга вяра и религия, защото всички сме Божии чеда, а Неговата любов е безгранична. Дано всеки от нас намери в душата си място за частица от тази любов, за да бъдем по-човечни и да намерим спасение във вярата в доброто", завърши кандидатът за кмет на общината.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов