Оформят нова индустриална зона между Велико Търново и Момин сбор - velikotarnovo.utre.bg

Оформят нова индустриална зона между Велико Търново и Момин сбор

16 октомври 2019, 14:06 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

В обновяването на Западната промишлена зона са вложени 1,6 млн.лв.

Нова индустриална зона ще се оформи западно от Велико Търново през следващите няколко години. Бизнес районът ще бъде създаден в посока към село Момин сбор, с паралелното строителство на магистрала „Хемус“ и високоскоростния път от Русе до старата столица. Реализацията на двата приоритетни национални проекти за стратегическата инфраструктура ще позволи разрастването на Западната индустриална зона, в чието цялостно обновяване Община Велико Търново вложи над 1,6 милиона лева европейски средства, а проектът бе реализиран от досегашния кмет Даниел Панов и екипа му.

Над 100 предприемачи от старата столица и региона уважиха поканата за среща от страна на Даниел Панов – кандидат за кмет за трети мандат, издигнат от ГЕРБ. За реализацията на плановете за новата индустриална зона Общината и Регионалното министерство работят интензивно в две направления: реконструкция и разширяване на шосето към с. Шемшево, и преустройството на сега съществуващия път до с. Момин сбор в четирилентово трасе. Именно край селото ще преминава скоростният път Русе – Велико Търново, а по него ще се излиза и към магистрала „Хемус”.

Даниел Панов благодари на представителите на бизнеса, че споделят приоритетите в управленската му програма за следващия мандат – старопрестолният град и общината да предлагат все по-добро качество на живот, да продължи развитието на съвременни условия за бизнес и инвестиции, а иновативните производства с висока добавена стойност да бъдат във фокуса на подкрепата от страна на администрацията. Именно с тази насоченост е и проектираният от Панов и екипа му бизнес-инкубатор на територията на бившето Сержантско училище. Първата стъпка вече е факт с прехвърлянето на терените и сградите на Общината.

„Благодаря за подкрепата на достойните предприемачи от общината. През годините на свободна пазарна икономика всеки от тях е изградил освен стабилен бизнес и безупречна репутация”, коментира Даниел Панов.

„Убедени сме, че ще изпълните своята програма и нямаме съмнение във верността на поетите ангажименти, защото това е доказано още от времето, когато управлявахте Общинската туристическа агенция”, обърнаха се към Панов предприемачите.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета