Вече строят пет нови улици в търновския квартал „Картала“

Мисия

17-10-2019, 12:13

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Финансирането бе осигурено от държавата

Пет нови улици ще подобрят облика на квартал „Картала“. По изграждането им вече се работи – първата е „Стоян Михайловски”, а след нея ще се строят „Васил Априлов”, „Александър Бурмов”, „Камен Зидаров” и „Петко Ю. Тодоров”. Инфраструктурният проект за жилищния район бе защитен във втория мандат на Панов, а финансиране бе осигурено от държавата.

Даниел Панов представи пред жители на квартала трасетата на петте нови улици. „При подходящи метеорологични условия те ще са готови още до края на годината”, обясни Панов, който е кандидат за трети управленски мандат, издигнат от ГЕРБ, подкрепен и от СДС. Към отсечките ще бъдат оформени джобове за паркиране и поставяне на съдове за смет, ще бъде монтирано и осветление.

Хората изразиха удовлетворение, че ако други се снимат по техните улици и обещават, то тези обещания вече са заложени в планираните градоустройствени дейности от Даниел Панов и екипа му и дори се работи по реализацията на конкретни проекти. Така е и с новия генерален план за движение, чието изработване вече стартира, и с новата транспортна схема и реорганизацията на маршрутите и разписанията на градските автобуси.

 „Благодаря ви за добрите предложения, за желанието да работим заедно за по-добрата градска среда, но и за разбирането, че стоящите от десетилетия проблеми се решават поетапно, а не с магическа пръчка, нереалистични и неизпълними гръмки обещания”, обърна се Даниел Панов към жителите на кв. „Картала“.

Хората поставиха и належащи въпроси, чието решаване ще започне още в началото на новия мандат.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)