Във ВТУ ще се проведе курс по защита на личните данни

Животът

19-10-2019, 13:00

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Предназначен е за органите на местно самоуправление и частния бизнес

Доц. д-р Цвета Маркова изнесе публична лекция във Великотърновския университет на тема „Курс за длъжностни лица по защита на данните“.

В лекцията стана ясно, че в Центъра за квалификация към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ предстои началото на специализиран курс за „Длъжностно лице по защита на личните данни“, предназначен за органите на местно самоуправление, подразделения на органи на централно управление и частния бизнес. Обучението е в рамките на 30 учебни часа и покрива цялата материя, която е необходима на лица, заемащи длъжността. На всички, преминали успешно курса, ще бъде издадено Удостоверение за завършено специализирано обучение за „Длъжностно лице по защита на личните данни (DPO)”.

В лекцията участие взеха д-р Станимира Чюбатарова-Николова, директор на дирекция „Правна и международноправна дейност“ в ДКСИ в периода 2010-2016 г., както и полк. Румен Русинов, заместник-директор на дирекция „Сигурност на информацията“ в Министерството на отбраната.

Гост на лекцията беше ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов, а организатор на събитието е Центърът за квалификация към нашия университет.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)