Бизнесът: Велико Търново трайно се нареди сред проспериращите градове

Мисия

19-10-2019, 10:16

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

През последните четири години в общината са инвестирани над 125 милиона лева

Велико Търново трайно се нареди сред проспериращите български градове и развитието на Западната индустриална зона е само един от примерите за това. Тази оценка редица компании, сред които „Аглика Трейд“ и „Момина крепост“ АД по време на срещите на досегашния кмет Даниел Панов с ръководствата и колективите от служители. В конструктивните разговори участваха и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ и СДС Венцислав Спирдонов, Росен Иванов, Христо Стоев, Георги Недев, Атанас Парушев и Мариян Арабаджиев.

Панов е кандидат за трети управленски мандат начело на Старата столица, издигнат от ГЕРБ. Той припомни, че само през последните четири години в общината са инвестирани над 125 милиона лева – европейски, държавни и общински средства.

„Затвърдихме мястото на Велико Търново сред седемте водещи общини по целесъобразно инвестирани средства от Европейския съюз. Това значително повишава доверието към нас и ни позволява да кандидатстваме за финансиране от ЕС с повече и по-различни дейности през следващия програмен период“, коментира Даниел Панов.

Предприятието „Момина крепост“ АД е добрият пример как бизнесът също се развива с европейски средства. Пет нови поточни линии за производство на медицински консумативи са монтирани в рамките на реализацията на проект по ОП „Иновации и конкурентоспособност“. С инвестицията за над 7,5 милиона лева са разкрити са 60 нови работни места.

„Доброто партньорство между местната власт и бизнеса е важен фактор в съвременното развитие на Велико Търново и общината“, подчертаха от ръководството на „Момина крепост“ АД. Даниел Панов пое конкретен ангажимент в подкрепа на компанията – осъществяване на връзка с училища във Велико Търново, за да бъде реализирана програма за професионална подготовка.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)