Млади семейства преоткриват Пчелище и Церова кория

Мисия

20-10-2019, 16:15

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 9 млн. лв. бяха вложени в път между 5 търновски села

Все повече млади семейства си купуват къщи и се заселват трайно в селата Пчелище и Церова кория. Един от основните фактори за това е много добрата инфраструктура, бе отзвукът след срещите на досегашния кмет на община Велико Търново и кандидат за трети мандат Даниел Панов с жителите на двете населени места. „Пътят до града е чудесен, чакахме този ремонт 40 години, само в Пчелище това лято са се заселили четири млади семейства”, споделиха местните по повод основната реконструкция на шосето до Старата столица.

20-километровият път между Присово, Пчелище, Церова кория, Къпиново и Миндя бе основно реконструиран през тази година. Над 9 милиона лева е инвестицията. Именно бързото и комфортно придвижване дава възможност на млади семейства да създадат своя дом в селата и да им вдъхнат нов живот, коментираха Гица Лазарова и Христо Кунчев – досегашни кметове и кандидати за нов мандат.

„По-голямата част от улиците в Пчелище вече са асфалтирани, благодарение на доброто управление на Гица Лазарова. Текущи ремонти на пътищата текат и в Церова кория. Там предстои изграждането на четири социални жилища, които ще превърнат населеното място в селото с най-много социални дейности в страната”, обобщи Даниел Панов.

Експерти ще посетят Церова кория, за да разяснят на хората какви са възможностите за изграждане на малки пречиствателни станции чрез кандидатстване пред Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда /ПУДООС/, пое като ангажимент Панов през местните.

С подарък - книгата „Село край манастир”, жителите на село Къпиново зарадваха Даниел Панов. Неин автор е краеведът Марин Маринов, събрал в летописа си живата история на родното си село. „Историята, традициите, обичаите и фолклора трябва да предаваме на поколенията, за да бъдат нашите села живи”, коментира Даниел Панов и благодари на хората в Къпиново, че опазват българщината.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)