Преасфалтират цялата главна улица на село Шемшево

Мисия

20-10-2019, 16:19

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В селата край Велико Търново посрещат топло работещия кмет Панов

Цялата главна улица на Шемшево – от входа на селото откъм Велико Търново до изходите към Буковец и Пушево, ще бъде преасфалтирана. Одобрен е проектът, внесен в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Ремонтирани ще бъдат и два водостока.

Добрата новина пред повече от 100 жители на Шемшево съобщиха досегашните кметове на община Велико Търново и на селото Даниел Панов и Кирил Ангелски, които са и кандидати за нови управленски мандати, издигнати от ГЕРБ.

„Сред основните приоритети за следващите четири години е обновяването на детската градина и изграждане на канализация, като проектът ще е общ заедно със съседното село Леденик. Напредва и предпроектното проучване за газификация на двете населени места”, обясниха Панов и Ангелски.

Жителите на Шемшево дадоха висока оценка за направеното до момента. „Особено важно бе построяването на новия мост по пътя към Велико Търново”, подчертаха хората. Селото се гордее с изцяло нов парк, изграден тази есен, преасфалтирани улици, както и две спортни игрища с осветление. В конструктивния и приятелски разговор участваха и много от кандидатите за общински съветници от силния отбор на ГЕРБ и СДС. 

Ремонт на покрива на читалището в село Момин сбор и на прекия път до Хотница са сред основните приоритети за новия мандат. И в това населено място Даниел Панов и кандидати за общински съветници от ГЕРБ бяха топло посрещнати от местните жители. Хората бяха категорични, че селото се развива, обликът му става все по-добър, а с това и жителите се увеличават, като последното е ясна тенденция през последните години.

Силна е емоционалната връзка на Даниел Панов със село Малки чифлик, където е родната къща на неговата майка. Домът е връстник на сградата на кметството и е на повече от сто години.

Местните жители останаха доволни, че се полагат сериозни грижи за църквата. В поддръжката и ремонтите на храма през последните години са вложени над 28 000 лева, възстановени са шест икони, откраднати през 90-е години на миналия век. Извършена е основна реконструкция на сградата на кметството, където се помещава и здравната служба. Почти всички улици в селото са ремонтирани, някои от отсечките никога досега на са имали асфалтова настилка. В Малки чифлик е изградена нова детска площадка, а младежкият клуб осигурява смислени занимания на повече от 30 деца през ваканциите.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)