Учители и ученици от 4 държави гостуват в свищовското СУ „Николай Катранов“

Велико Търново Лайф

24-10-2019, 12:03

Снимка:

СУ "Николай Катранов"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Интерактивни уроци и най-нови методи на преподаване показват свищовските преподаватели

В СУ „Николай Катранов“, в град Свищов гостуват учители и ученици от Полша, Румъния, Италия и Гърция. Работната среща е по проект „Приобщаващо образование и креативност“, за участието си в който училището спечели финансиране по програма „Еразъм +“ миналата година. Координатор на проекта е училището от Румъния.

Основната цел на проекта е прилагането на интерактивни методи за преподаване в контекста на приобщаващото образование, като идеята е уроците и заниманията в класната стая да станат по-интересни и мотивиращи за учениците.

В рамките на програмата на срещата гостите от европейските училища имаха възможност да наблюдават интерактивни уроци, изнесени от учители на СУ „Николай Катранов“. Уроците бяха по предметите английски език, информационни технологии, околен свят, история и цивилизации, биология и здравно образование, и включваха най-новите методи и технологии на преподаване.

Пред чужденците шестокласници от СУ „Николай Катранов“ представиха драматизация на английски език на приказката „Тримата братя и златната ябълка“.

Домакините показаха още интерактивна игра „Аз обичам Свищов“, уоркшопове на български занаяти и спортни дейности, в които се включиха и гостите от Европа.

Програмата на работната среща включваше и посещения на няколко образователни институции – СУ „Цветан Радославов“ и ДГ „Радост“ в Свищов и СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново.

В програмата са включени още екотуризъм – с посещение в град Трявна и тематичен урок в детския научен център „Музейко“ в София, както и запознаване със забележителностите на столицата ни.

През настоящата учебна година СУ „Николай Катранов“ работи по шест проекта, финансирани по програма „Еразъм+“, двата от които са нови.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов