14 000 полицаи са мобилизирани за деня на изборите

Животът

26-10-2019, 15:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Специални звена за издаване на документи за самоличност ще работят утре

МВР сформира специален щаб, който ще е отговорен за пресичане на всички опити за купуване на гласове по време на предизборната кампания и след приключване на изборите. В момента всички места, където се съхраняват изборни документи, са под постоянна полицейска охрана.

За добрия ред и спокойствие на изборния процес в неделя ще бъдат ангажирани 14 000 служители на МВР, съобщиха от ведомството.

На територията на страната са създадени и изградени 264 Общински избирателни комисии (ОИК) с 11 886 Секционни избирателни комисии (СИК) и 181 подвижни.

До вчера броят на получените сигнали за нарушения на изборния процес е 365, образуваните производства са 31, задържаните лица са 11, установени са 4 административни нарушения, предупредените с протокол по Закона за МВР са 1194.

Хората, които решат да гласуват, но не притежават валидна лична карта, могат да подадат заявление и да им бъде издадено удостоверение, с което да се явят пред вота. Специални звена за издаване на документи за самоличност ще работят в цялата страна в самия ден на изборите, 27 октомври.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)