Пълен комплект медали за певците от „Бест сингърс“ от „Кръстопът на музите“

Велико Търново Лайф

27-10-2019, 11:30

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мая Маринова и Венера Гитева завоюваха златни отличия

600 изпълнители - солисти и формации в 3 направления – вокал,   хореография и мажоретки, взеха участие в 15-то издание на Международния софийски фестивал „Кръстопът на музите“. Вокалистите  се състезаваха в 5 категории: българска песен, световен хит, мюзикъл или песен от филм, джаз.

Международното жури бе председателствано от уважавания изпълнител и вокален педагог Етиен Леви.

Възпитаниците на Вокална Школа „Бест Сингърс“ на Петя Кръстева за пореден път доказаха високо професионалната си подготовка и се завърнаха в родното Велико Търново с пълен комплект награди и медали.  Те се състезаваха в четири от петте категории и спечелиха 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала, както и 2 награди Дипломант -1ва степен.

В първа възрастова група Деница Кръстева /8 г./ се яви в категория „джаз“ и спечели бронзов медал за артистичното и  узикално  изпълнение  на  песента „Влюбеният джаз“ от репертоара на Лили Иванова. 

Останалите  четирима участници се състезаваха във 2-ра възрастова група  в различни категории. При 9-годишните Божидара Якимова впечатли с  емоционалното си изпълнение на песен от хитовия сериал „Наследниците“ – „If  Only“, и спечели бронзов медал – в категория „световен хит“.

При 10-годишните в категория „мюзикъл и песен от филм“ се представиха  две участнички, които се състезаваха индивидуално и в дует. Мая  Маринова спечели сребърен медал за техничното и артистично изпълнение на песента „ New York , New York” на Лайза  Минели. Венера Гитева    завоюва златен медал за дълбоко емоционалното си представяне на песен  на Адел „Skyfol” . И двете като дует също грабнаха златното отличие за уникалното си изпълнение на кавър на песента на Jesie J. „Flashlight” за „световен хит“.

11-годишната Фелин Ахмедова се състезава в най-оспорваните категории – за българска песен и световен хит  в най-многобройната група и успя да впечатли с изпълненията си на песента „Майка ми“ и „Wreking ball”,  с което спечели две награди – дипломант 1-ва степен.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов