Седмицата започва със слънце, в сряда температурите падат с 10 градуса

Велико Търново Лайф

28-10-2019, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В сряда и четвъртък се очакват дъждове

Днес времето ще е предимно слънчево, в източната половина от страната с разкъсана висока облачност. До обяд мъглите ще се разсеят и видимостта ще се подобри. Ще бъде почти тихо, в Дунавската равнина със слаб северозападен вятър. Минималните температури ще са от 1° до 6°, максималните - между 19° и 24°.

Над планините ще е слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. По Черноморието също ще преобладава слънчево време, преди обяд на места с намалена видимост.

Началото на ноември ни предлага много по-динамично време, с повече валежи и със сериозно понижаване на температурите. Максималните температури ще се понижат с повече от 10 градуса, а на някои места с повече от 12-13 градуса. От 26-27 градуса, колкото беше през последните дни, максималните температури в сряда ще са 15-18 градуса, а в четвъртък и петък – 10-12, прогнозират синоптиците.

Още във вторник привечер ще се усети нахлуването на по-студен въздух. В  сряда и четвъртък ще вали дъжд, в планините може и да има снеговалежи.

Според всички световни центрове зимата в Европа ще е топла. Декември ще е нормален в температурно отношение, януари и февруари ще са с наднормени температури. Особено през януари по северните части на Европа и в европейската територия на Русия прогнозите са за 2-3 градуса по-високи температури от нормата, но няма да се лишим и от сняг, поледици и виелици.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов