Детският финансов театър „Въртележка на парите“ идва във Велико Търново

Велико Търново Лайф

29-10-2019, 13:50

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Спектакълът ще е на 5 ноември в голямата зала на Общината

Иновативният спектакъл  „Въртележка на парите“  ще бъде представен от ученическа театрална група от СУ „Кузма Тричков“, гр. Враца, в 4 града в страната. Първата спирка на турнето е в гр. Велико Търново на 5 ноември от 18.00 ч. в Голямата зала на Общината.

В пиесата се проследява ежедневието на група ученици, като чрез разговорите, случките и песните се въвеждат основни познания за личните финанси. А малката героиня Ани се отказва от настояването си татко й да й купи замък, след като се запознава и говори със семейните разходи.  Специално за постановката са създадени две авторски песни, изпълнени от малките актьори от врачанското училище.

Театърът „Въртележка на парите“ е част от програмите по иновативна финансова грамотност „За парите и други важни неща“ на  фондация „Инициатива за финансова грамотност“. Пиесата е иновативен образователен подход, базиран на концепцията за „урок-спектакъл“. Чрез него учениците излизат от ролята на пасивни участници в учебния процес и се превръщат в негови двигатели – в творци, музиканти и артисти. Така, чрез творческия процес учат за парите и важните неща в живота.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)