ГЕРБ е първа политическа сила в област Велико Търново

Мисия

29-10-2019, 14:53

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За кандидатите за общински съветници в партийните листи на ГЕРБ са гласували 29 066 човека

ГЕРБ отново е водещата политическа сила във Великотърновска област, показват окончателните резултати след изборите за местна власт в неделя. За кандидатите за общински съветници в партийните листи на ГЕРБ в областта са гласували общо 29 066 човека. Това е с почти осем хиляди гласа преднина пред втората политическа сила, показва справка в официалните данни след вота.

Кандидат-кметовете на ГЕРБ спечелиха на първи тур във Велико Търново и Елена. Даниел Панов, който е и областен лидер на ГЕРБ, бе предпочетен от 60.55% от гласувалите в старата столица, а Дилян Млъзев в Елена бе избран с 60.51% от гласовете. В Г. Оряховица и Лясковец на балотаж отиват кандидатите на ГЕРБ инж. Добромир Добрев и д-р Ивелина Гецова.

След вота ГЕРБ е първа политическа сила в Свищов и по волята на избирателите има мнозинство в Общинския съвет. В 29-членния местен парламент партията има 11 свои представители – с пет повече от основния си опонент БСП. За партийната листа на ГЕРБ в Свищов са гласували общо 4005 човека. На първи тур в дунавския град спечели подкрепеният от ГЕРБ независим кандидат за кмет Генчо Генчев.

Според подкрепата на гражданите, ПП ГЕРБ е първата политическа сила и в Полски Тръмбеш, където най-много гласоподаватели - 1 558 души, са избрали кандидатите на партията за местен парламент. Така, макар подкрепеният от ГЕРБ кандидат за кмет Анатоли Александров да не спечели кметското място, ГЕРБ увеличава присъствието си в местната власт и ще доминира в Общинския съвет с шестима свои представители.

ГЕРБ е с мнозинство в Общинските съвети в шест от десетте общини на областта - В. Търново, Г. Оряховица, Свищов, Елена, П. Тръмбеш, Лясковец.

Доверието, което ГЕРБ получава в региона е устойчиво. Най-подкрепяната партия у нас отново е с най-голям брой общински съветници в региона. През мандат 2019-2023 избраните местни парламентаристи от ГЕРБ във Великотърновска област ще са 77 от общо 206 места, като за сравнение, в предходния мандат на местната власт техният брой бе 78.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)