368 лв. събраха на концерт в Свищов за болната Станимира

Велико Търново Лайф

31-10-2019, 12:02

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Организатори бяха Школата по изкуства при читалището и ХГ „Николай Павлович“

На 30 октомври в ХГ „Николай Павлович“, в Свищов се проведе благотворителен концерт в помощ на младата Станимира Ницова, която се лекува от тежко онкологично заболяване. Инициативата е част от културната програма на община Свищов по повод Деня на народните будители и се организира съвместно от ХГ „Николай Павлович“ и ПБНЧ Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“.

В благотворителния концерт участваха преподавателите в Школата по изкуства при Първо българско читалище Бисера Друмева – пиано, Боряна Петкова – пиано и Ангел Колев – китара, и техните възпитаници.  

Анита Заранкова, организатор „Изложбена зала“ към Художествената галерия, представи младите таланти: Александрина Александрова, Михаил Флавианов, Александър Киров и Борислава Божинова, които по вълнуващ начин изпълниха произведения на Хенри Манчини, Лудвиг ван Бетховен, Юрума и Фредерик Шопен.

На благотворителното събитие присъстваха родители, жители на Свищов и представители на културните институции, сред които беше и новоизбраният за втори мандат кмет на община Свищов Генчо Генчев.

В края на концерта събраната сумата от 368 лева беше предадена на лелята на Станимира Ницова, с пожелание за здраве и успех в борбата с тежкото заболяване.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов