Кметът на Свищов получи голямата награда на Съюза на народните читалища

Мисия

01-11-2019, 21:38

Снимка:

Съюз на народните читалища

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Призът е за изключителен принос и отстояване висотите на човешкия дух

Съюзът на народните читалища връчи своите 12-ти по ред награди "Следовник на народните будители". Кметът на Свищов Генчо Генчев, получи специалната национална награда на името на проф. Иван Шишманов за изключителен принос за развитието на българските читалища и отстояване висотите на човешкия дух.

„Повече от щастлив съм, че на днешния светъл празник имах честта да бъда в Народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" в София, сред едни от най-именитите светила в днешната българска наука и култура.  Тази награда посвещавам на Свищов и читалищата в общината, за които винаги съм давал всичко от себе си, за да бъдат на нужната висота.“ – каза Генчо Генчев при получаването на високото отличие.

Събитието се проведе в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в София., на която присъстваха и много интелектуалци.

Припомняме, че на 30 януари 1856г., именно в Свищов е основано първото българско читалище - Читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови“ от Димитър Начович, Христаки Филчов, Емануил Васкидович и Георги Владикин.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов