Мирзакарим Норбеков за първи път с мастерклас във Велико Търново

Велико Търново Лайф

02-11-2019, 14:24

Снимка:

уикипедия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Ако имате някакъв проблем, изучете националните си традиции – там е лечението ви!“ – казва изследователят

Световно известният учен-изследовател Мирзакарим Норбеков пристига за първи път във Велико Търново и Арбанаси, където от 8 до 10 ноември т.г. ще проведе тридневен мастерклас на тема „БИЗНЕС ・ СЕМЕЙСТВО ・ УСПЕХ“.

М. С. Норбеков е учен-изследовател, доктор по психология и педагогика, действителен член на руски и чуждестранни академии, автор на много патентовани научни изобретения и открития, художник, композитор, писател, артист, спортист, треньор, с черен колан по карате. Той е автор на уникална оздравителна методика, базираща се на 18 патента и фундаментални открития в областта на психофизиологията. В тази методика влизат упражнения за ставите, за мускулите, тренировка за кръвоносната система, гимнастика на волята, на въображението, за укрепване на имунитета, за отстраняване на кожни дефекти, за възстановяване на зрението, слуха и обонянието, гинекологичен и урологичен безконтактен автомасаж. Системата на Норбеков обединява древната мъдрост на Изтока за законите за природата на човека и съвременните научни знания за възможностите на организма.

Мнозина са успели да се излекуват и самостоятелно само четейки книгите му, най-популярната от които е „Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата” – издадена в милионни тиражи на над 15 езика.

Център „Норбеков” се намира в Москва, но академикът и неговите ученици правят оздравителни курсове и обучения за личностно развитие по цял свят, включително и в България. Централният офис на Център Норбеков България е в София. Курсове по Системата се провеждат вече 16 години у нас и благодарение на нея за това време хиляди са успелите да възстановят зрението си, да излекуват заболяванията си, да подобрят отношенията си, да създадат и развият бизнеса си.

Лично Мирзакарим Норбеков идва поне веднъж годишно в страната ни за провеждането на Работилницата на успеха, която от няколко години се съчетава с поход из райските кътчета на България. От миналата година в неговия трети бизнес клуб – Европейският - вече членуват и над 70 българи. Към момента oт първите два клуба има създадени над 240 милионери, трима милиардери и над 50 души със състояние над 100 милиона долара. 

Сега Норбеков ще посети и Велико Търново и Арбанаси.

Какво казва самият той за българите и защо се чувства толкова добре в страната ни:

Обиколил съм цял свят. В последните години избягвам да посещавам местата, където се събират огромни маси хора. Там имам успех, но не се чувствам щастлив. Не знам защо, но само на две места в земното кълбо се чувствам много добре и там в душата ми винаги е тихо. Това е мястото, в което съм се родил, и в България. Не го казвам просто, за да ви се харесам. Децата ми чувстват същото. Не знам защо с вас, българите, ми е толкова добре. Но същевременно ми е и много зле. В други страни не ме засяга това, че хората не се женят, че работят затъпяваща наемна работа, че имат лоши взаимоотношения с децата си, че не се разбират с партньора си, че имат само едно или две деца. Но в България всичко това ме засяга и започвам да се меся в личния живот на тези хора. По този начин се държа само с близките си роднини. Повече от 10 години изучавам вашата българска култура и ме боли, че сте я заменили с някаква синтетична култура. За съжаление и в България я има тази болест. Вие не я виждате, защото е вече в кръвта ви. Тя се е превърнала в норма, в начин на живот – хората не искат да създават деца, развеждат се, а най-важните неща в живота са загърбили. Вместо да живеят щастливо, са се втурнали в преследване на материални неща и така са превърнали живота си в ад. Има много неженени, неомъжени, които се гордеят, че са такива – не искат да създават семейство, искат да си живеят за себе си. Своята изгубена същност те са запълнили от обкръжаващия свят с някакви условности, ценности, които в сравнение с неродените деца и внуци са нищо, въздух.

Винаги казвам – ако имате някакъв проблем, не отивайте за съвет при някой човек, аз също съм обикновен човек, изучете националните си традиции – там е лечението ви, там има всичко. Доказателството е, че вашата нация е хилядолетна и не е изчезнала, значи нещо е правила както трябва. Но ако нацията е започнала да намалява и да изчезва, значи не е на верния път.

 

След края на Мастеркласа, от 5 до 13 декември, във Велико Търново ще се проведе и Първо учебно оздравително ниво по Системата на Норбеков.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов