ГЕРБ спечели балотажите в Горна Оряховица и Лясковец

Мисия

03-11-2019, 21:46

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Самоводене ще осъмне с нов кмет, в Килифарево работа продължава Димитър Събев

В община Горна Оряховица на балотаж днес се явиха досегашният управник Добромир Добрев от ГЕРБ и депутатът от БСП за България Явор Божанков. С близо 9% разлика, Добрев печели спечели трети мандат.

В съседната община Лясковец също предпочетоха досегашния управник д-р Ивелина Гецова. Срещу нея се изправи на балотаж Васил Христов от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“.

Все още не са ясни резултатите в община Златарица, където за пореден мандат се бори Пенчо Чанев от ВМРО срещу Михаил Ганев от БСП за България.

В община Велико Търново балотажи имаше в две селища – в село Самоводене и град Килифарево. Избирателната активност беше 48,84% или гласували 1 553-ма от  правоимащи 3 180 човека.

В Самоводене жителите избраха през следващите 4 години да ги управлява Стефан Мъглов от ВМРО. Той спечели двубоя срещу досегашния кмет Николай Милаковски от ГЕРБ.

В Килифарево изборът беше между Димитър Събев от ГЕРБ и Сергей Стойков от местната коалиция БСП за България, АБВ и Движение 21. Събев ще продължи да кметува в града, сочат резултатите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов