Емил Павлов и Регионалната библиотека с Почетен знак „Печат на цар Симеон Велики“

Мисия

05-11-2019, 13:00

Снимка:

Министерство на културата

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Призът се връчва от Министерството на културата

Почетен знак „Печат на цар Симеон Велики“ – сребърен, получи днес Емил Павлов – председател на българската секция на Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства /CIOFF/. Призът му бе връчен от министъра на културата Боил Банов на официалната церемония, на която отличиха изявени дейци на изкуството и културата по повод Деня на народните будители – 1 ноември. Наградата за почетния гражданин на Велико Търново Емил Павлов е за принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство.

 

С почетен знак „Печат на цар Симеон Велики“ – златен, грамота за принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство, както и във връзка с отбелязване на кръгла юбилейна годишнина, бе отличена      Народна библиотека „П. Р. Славейков“, В. Търново.

 

Награждаването се състоя в галерия „Средец” на Министерството на културата днес, в присъствието на десетки общественици. Над 40 дейци и институции получиха наградата „Златен век”, почетния знак „Печат на цар Симеон Велики“ и грамоти за приноса си към развитието и популяризирането на българската култура.

 

Председателят на Съюза на народните читалища Николай Дойнов благодари специално на министъра на културата за осигурените тази година 2 милиона лева за книги за българските читалища.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов