Даниел Панов: Няма да търгувам нито с доверието на великотърновци, нито със собственото си достойнство

Мисия

06-11-2019, 18:44

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кметът на общината се закле за трети път, прочете словото му

На тържествена церемония тази вечер кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов положи клетва за трети път за този пост. Тържеството се проведе в емблематичния музей „Възраждане и Учредително събрание“, ето и какво каза Панов :

 

Уважаеми г-да народни представители,

Уважаема г-жо областен управител,

Ваше Високо Благоговейнство,

Уважаеми общински съветници,

Уважаеми г-жи и г-да кметове,

Уважаеми бивши кметове на Велико Търново и почетни граждани,

Уважаеми г-да ректори,

Уважаеми съграждани,

Дами и господа,

 

В тези минути, когато положих клетва като кмет на община Велико Търново, усещам особено силно голямата отговорност, която нося пред всеки от вас, пред нашия общ дом – Велико Търново, историческата и духовна българска столица!

Вълнението е още по-силно тук – в сградата на Учредителното събрание, която е един от най-ярките символи на българската държавност!

Днес се намираме в същата тази зала, в която преди 140 години първите ни законотворци са дали посоката, по която да върви България след Освобождението. С първата българската конституция – Търновската конституция, нашите предци избират европейското развитие и прогреса. Наш дълг като избрани представители на местната власт е да защитаваме този път пред Велико Търново и пред България.

Уважаеми великотърновци, именно вие – със своя глас в отминалите избори, защитихте тази посока на бъдещото развитие на нашия град общината. Благодаря ви за подкрепата и доверието – те са огромна морална опора и много голям политически капитал. Всеки глас за мен е дълг и отговорност.

Градът ни има особено значение за България и Европа. Това ни задължава да съхраняваме постигнатото до момента и да го надграждаме, за да бъде средата комфортна за децата на Велико Търново, за младите хора и техните родители, за всички нас и нашите приятели.

Можем да се гордеем с посоката, по която върви Велико Търново, с постиженията през последните два мандата и с ясните проекти за бъдещето. А добрите идеи са възможност да обединим усилията и способностите си. Вярвам в това!

Животът моделира хората в две посоки: или ги прави борбени и последователни, или ги превръща в статистическа единица. Всеки избира своя начин. Мен, обаче, просто съществуването никога не ме е удовлетворявало.

Аз ще работя с всеки от общинските съветници, който има принципно отношение към проблемите, който поставя обществения интерес на първо място и за който Велико Търново е кауза и на думи, и на дела.

Аз няма да търгувам нито с доверието на великотърновци, нито със собственото си достойнство, както не съм го правил досега.

Велико Търново ще продължи  по начертания и единствен пред Старата столица път – да бъде съвременна и динамично развиваща се община. Така пожелаха и преди 140 години нашите предци!

Задачите, които стоят пред нас, назрелите решения, които е необходимо да приемем, ще определят съдбата на общината ни десетилетия напред. Предстои ни сериозна работа, която изисква активност от всеки от нас, нуждае се от приноса на всеки гражданин, от отговорността на всички политически сили, обединени от искрената загриженост за Велико Търново.

Пътят напред не е лесен, но това не е нещо ново – така е било и досега. Вярвам, че със съвместни усилия ние можем да постигнем и най-смелите си планове за нашите градове и села, да реализираме както мащабните проекти за обновяване и  развитие, да продължим социалната мисия на общината, да подобряваме средата за образование и здравеопазване.

Ще продължим да отделяме особено внимание на опазването на нашата българщина - семейните ценности, традициите и обичаите.

Всичко това има една цел – Велико Търново да е предпочитан за живеене град, за установяване на младите хора и семейства, за да се раждат все повече желани, здрави, умни и талантливи деца. Защото те ще поемат в ръце съдбата на общината след нас, на тях принадлежат бъдещите успехи. Нека ни надминат! Нека бъдем достойни за тяхното уважение.

 

Надявам се, че общинските съветници също усещат колко голяма е отговорността. Вие сте представителите на всеки от нас. Вие сте избрани от нас – гражданите, за да защитавате нашите интереси, да представяте нашата позиция и да се вслушвате в нашия глас. Безупречната репутация и чувствителността към проблемите на хората трябва да се превърнат в норма на живот за всеки представител на местната власт.

 

Отговорността е същата и за вас, уважаеми кметове на населените места от нашата община. Благодаря ви за добрата грижа и отговорната работа, за да бъдат Дебелец, Килифарево и всички села край Старата столица все по-уютни, подредени и привлекателни, за да се заселват все повече млади семейства. Това трябва да е още по-голям стимул пред всички вас, за да продължим заедно да подобряваме условията за живот в общината с още по-бързи темпове.

 

Тази година отбелязваме 90-та годишнина на един от най-мъдрите писатели на нашето съвремие – Йордан Радичков, затова ще завърша с негови думи: "Добрият човек ще познаеш по огъня. Злите хора оставят след себе си пожарища, добрият човек оставя подире си огнище."

 

Благодаря Ви!

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов