Венцислав Спирдонов отново ще председателства Великотърновския общински съвет

Мисия

06-11-2019, 19:31

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Весела Лечева предпочете депутатското кресло

Новоизбраните 37 общински съветници във Велико Търново и кметът Даниел Панов, който започва трети мандат, положиха клетва. Тържествената церемония се състоя в музей "Възраждане и Учредително събрание". В местния парламент най-голяма е групата на ГЕРБ, която е от 17 души, БСП имат 7 представители, ВМРО, Българска демократична общност и „Демократична България“ по трима, Алтернатива на гражданите и ДПС по двама.

Весела Лечева, която беше кандидат за кмет и водач на листата на БСП във Велико Търново на местните избори, е подала заявление в Общинската избирателна комисия да бъде освободена от  длъжността общински съветник. На първия тур на 27 октомври тя загуби от Даниел Панов от ГЕРБ, който взе 60, 55 процента от действителните гласове срещу 22, 22 % за нея. С решение на Общинската избирателна комисия във Великотърновския общински съвет на мястото на Лечева влезе Красин Каракоцев.

От мястото си в местния парламент се отказа и Александър Нанков от ГЕРБ.  Той също е подал заявление в ОИК да бъде освободен като общински съветник.  На мястото му идва Гергана Евтимова, която беше общински съветник и в предишния мандат от групата на ГЕРБ.

Клетва положиха и кметовете на населени места в общината, които са общо 13. В новосформирания Общински съвет ще заседават седем жени. Най-младият е Деян Кузов на 26 години, а най-възрастният – Стоян Витанов – на 65 години. Тези, които за пръв път са част от местния парламент, са 1/3 от състава му.

Венцислав Спирдонов отново ще председателства Великотърновския общински съвет, след като беше единственият номиниран за поста и беше единодушно избран. Тази вечер новите общински избраници положиха тържествено клетва в музей „Възраждане и Учредително събрание“ в старата българска столица.

Първата редовна сесия ще се проведе в последния четвъртък на ноември.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов