Ученици от Гимназията по туризъм управляваха четиризвездни хотели

Животът

07-11-2019, 14:47

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те се включиха в инициативата „Мениджър за един ден”

На 7 ноември се проведе „Мениджър за един ден“ - една от най-значимите инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Надсловът на 18-тото издание е „Вдъхнови бъдещето“. Целта е да се даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години. В рамките на един работен ден висши държавни управници и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот помагат на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната институция или компания. „Мениджър за един ден“ е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.

Преди десет години в най-голямата великотърновска професионална гимназия бе създадена учебната компания BOYAR DREAMS по програма „Учебна компания“. За десет години, ученици от учебната компания са били и Президент на България, и министър на туризма, и заместник-министър на образованието, и посланици, заемали са и други отговорни позиции в институции и компании. Ежегодно, в този ден, те управляват и училището си.

На 7 ноември, ученици от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ управляваха четиризвездни хотели в старата столица.

Камелия Лесичкова, управител на учебната компания и ученичка в Ха клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“ управлява „Гранд хотел Янтра“ заедно с Иво Стайков.

За ден, управителят на хотел „Меридиан  Болярски“, Надя Дракова, бе заместена от Красимира Георгиева, ученичка от XIв клас, специалност „Туристическа анимация“. 

В хотел „Премиер“ на стола на управителя Аделина Александрова седна Гергана Терзиева, ученичка от XIв клас, специалност „Туристическа анимация“.

Християна Вангелова, Елисавета Петрова и Габриела Кондева управляваха своето училище.

„Трудно, натоварено, вдъхновяващо, усмихващо е. Знаем много, но има и още толкова много да учим.“ – това бяха първите думи на момичетата след приключване на първия в професионалния им живот мениджърски ден. Убедени са, че няма да е последният.

Учителят, който ръководи учебната компания, е инж. Славка Проданова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов