Общинските съветници и кметът на община Свищов официално встъпиха в длъжност - velikotarnovo.utre.bg

Общинските съветници и кметът на община Свищов официално встъпиха в длъжност

08 ноември 2019, 11:14 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Свищов

Церемонията беше открита и водена от областния управител проф. Любомира Попова

В Зала 1 на община Свищов се проведе тържествената церемония по полагане на клетва и встъпване на длъжност на общинските съветници, кметовете на кметства и кмета на община Свищов Генчо Генчев.

Церемонията беше открита и водена от областния управител на област Велико Търново проф. д-р Любомира Попова. Тя поднесе приветствие към новоизбраните съветници и кметове като пожела успешен мандат, и ползотворна работа в интерес на гражданите на община Свищов. Удостоверенията на Общинска избирателна комисия бяха връчени от председателя на ОИК Цветелина Димитрова. След произнасянето на клетвите, отец Михаил благослови работата на местния парламент и кметовете, и  ги поздрави от името на архиерейския наместник отец Руслан Личев.

В.и.д. кмет на община Свищов д-р Анелия Димитрова тържествено предаде символите на властта – огърлието и ключът на Общината на кмета Генчо Генчев, след което секретарят на община Свищов Любомира Петрова изчете постъпилите поздравителни адреси, и се премина към избора на председател на Общински съвет – Свищов.

Първото заседание на Общински съвет – Свищов беше открито от най-възрастния общински съветник Иван Бернардов, който ръководи избора на 5-членна комисия, за провеждане на избор за председател на ОбС – Свищов. При пълен кворум от 29 общински съветника, след тайно гласуване, за председател на Общински съвет – Свищов, с 21 гласа, бе избран д-р Кристиян Кирилов.

Кметът на община Свищов и председателят на ОбС - Свищов заявиха, че ще продължат да работят всеотдайно в интерес на гражданите и за развитието на цялата община.

„Вярвам, че можем да обединим сили и действия в полза на нашата община и да постигнем добри резултати в следващите четири години.“, категоричен бе кметът на Свищов Генчо Генчев.

За тържествеността на събитието допринесе специалното участие на квартет „Светоглас“ и тяхното великолепно музикално оформление.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета