Александра от ОУ „Димитър Благоев“ спечели конкурса за есе на Административния съд

Животът

08-11-2019, 17:39

Снимка:

Административен съд

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Въпреки, че темата не беше лесна, тийнейджърите проявиха активност

В конкурса за ученическо съчинение за деца от пети до седми клас се включиха десет участника от различни населени места в Област Велико Търново – гр. Свищов, гр. Павликени, с. Джулюница, гр. Горна Оряховица и гр. Велико Търново. Въпреки, че темата не беше лесна, тийнейджърите проявиха активност, старание и оригиналност, което е сигнал, че поставените цели – да се повиши правната култура на учениците, да се провокират творческите им търсения и вниманието им към съдебната власт, са изпълнени.

Журито класира на първо място съчинението на Александра Иванова от VІ а клас на ОУ „Димитър Благоев“ в гр. Велико Търново. Второ място зае Габриела Димитрова от VІІ а клас на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Горна Оряховица. Трета в класацията е Кия Иванова от V а клас на ОУ „Свети Климент Охридски“ – гр. Павликени. Поощрителни награди получиха Мария Маринова от VІІ б клас на СУ „Емилиян Станев“ – гр. Велико Търново и Димитра Брайнова от VІ а клас на ОУ „Бачо Киро“. Специална награда – ваучер за книги на стойност 50 лева, бе връчена на представител на ОУ „Димитър Благоев“, откъдето е победителката. Децата, които имаха възможност да присъстват днес в Деня на отворените врати, тържествено получиха наградите си лично от председателя на Административен съд – Велико Търново. Отличията на останалите бяха изпратени по пощата. Всеки смел участник, престрашил се да пише по темата получи грамота за участие и символичен подарък. Училищата, излъчили състезатели, бяха удостоени с поздравителен адрес. Господин Чемширов отправи поздравления към младите автори, както и към техните родители и учители за подкрепата и насърчението.

Извън допуснатите до участие деца в съда се получи и съчинение от 33-годишен господин от гр. София, за когото представляваше интерес да пише по зададената тема.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов