С благотворителна инициатива отбелязваме Деня на недоносените – 17 ноември

Мисия

09-11-2019, 11:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

МОБАЛ и театъра канят на детския мюзикъл „Патиланци“

На 17- ти ноември отбелязваме Международния ден на недоносеното дете. По този повод Отделението по неонатология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново организират съвместна инициатива. Те канят малки и големи приятели на 16 ноември от 11 часа в голяма зала на театъра на детския мюзикъл „Патиланци“.

Във връзка с Деня на недоносените деца МДТ „Константин Кисимов“ застава зад благородната кауза за закупуване на видеоларингоскоп за единственото отделение по неонатология в област Велико Търново.

Един лев от всеки продаден билет за спектакъла на 16 ноември ще бъде дарен в подкрепа на инициативата. По време на представлението в салона на театъра ще бъде поставена и дарителница. Необходимата сума за видеоларингоскопа е 5 000 лева, а в случай, че бъдат събрани повече средства, те ще бъдат използвани за закупуване на допълнителни консумативи.

Мюзикълът „Патиланци“ на композитора Александър Йосифов е най-новото заглавие в афиша на великотърновския театър. В спектакъла по оригинален начин са представени веселите истории за строгата, но справедлива баба Цоцолана и нейния внук Патиланчо. Либретото на Банчо Банов е създадено по мотиви от обичаните разкази на Ран Босилек, с които са израснали поколения български деца.

Билетите за „Патиланци“ вече се продават на касите на МДТ „Константин Кисимов“, като стойността им е 5 лева. При закупуване всеки ще получи талон, който по време на събитието на 16 ноември ще пусне в определена за целта урна.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)