Местни обекти се борят за четвъртите Годишни награди на Министерството на туризма

Мисия

10-11-2019, 14:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Може да гласувате за финалистите до 6 декември

Резерватното селище Арбанаси, хълмът Царевец, Регионалният исторически музей във Велико Търново, Еменският каньон и Капиновският манастир „Св. Николай” са сред обектите, които ще се борят за наградата в категорията „Изборът на българите” в четвъртите Годишни награди на Министерството на туризма. Сред номинираните в същата категория още са Къщата – музей „Алеко Константинов”, Свети Николското училище в Свищов, античният град Нове и геокомплекс Зарапово във Вишовград.

Състезанието в това издание на Годишните награди в туризма ще е много оспорвано, като до финалната фаза са допуснати са близо 100 обекта, разпределени в 6 професионални категории. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде  определена сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“.  

Международният фолклорен фестивал „Фолклорен извор“, провеждан в село Царевец, и Фестивалът на античното наследство „Орел на Дунава“ се борят за наградата „Туристическо събитие на 2019 г.“ в четвъртите Годишни награди в туризма.

 

Може да гласувате за финалистите до 6 декември 2019 г. на www.tourismawards.bg, като сайтът е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма. Контролът ще бъде завишен, за да се минимизират възможностите за промяна на електронния вот. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Опитите за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16 декември. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов