Инж. Добромир Добрев и общинските съветници в община Горна Оряховица положиха клетва

Мисия

11-11-2019, 15:06

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Димитър Николов оглави местния парламент

Инж. Добромир Добрев, който бе избран за кмет трети мандат на Община Горна Оряховица, положи клетва на първото заседание на новия Общински съвет. Тържествената сесия бе свикана със заповед на Областния управител проф. д-р Любомира Попова. Заседанието започна с химните на Република България и на Европейския съюз и бе ръководено от проф. Попова. Новоизбраният кмет на общината положи клетва в присъствието на народните представители инж. Клавдия Григорова – Ганчева, Станислава Стоянова и Станислав Стоянов, членовете на Общинската избирателна комисия, новите общински съветници и кметове на населените места, общинска администрация и граждани.

Във всичките си действия да се ръководят от интересите на горнооряховчани и да работят за тяхното благоденствие се заклеха днес кметът на общината инж. Добромир Добрев, кметовете на кметства и общинските съветници. На всички тях областният управител проф. Любомира Попова поръча да не забравят предизборните си обещания и да работят като едно семейство за жителите на общината. Същото им пожела и зам.-председателят на Общинската избирателна комисия Мариян Терзиев, връчвайки удостоверенията на избраните.

Вярвам, че през мандата, който ни предстои отново ще докажем, че заедно – изпълнителна и законодателна власт, можем да работим за благото на жителите на общината. Надявам се, че и през следващите 4 години ще оправдаем доверието, което ни гласуваха гражданите на община Горна Оряховица”, каза кметът инж. Добромир Добрев, официално встъпвайки в третия си мандат. Той получи символите на града – огърлие и ключ, от временно изпълняващата дейността кмет инж. Деница Коева.

Клетва положиха и кметовете на населените места. През този мандат начело на Долна Оряховица ще бъде Йордан Байчев. Досегашният градоначалник на втория град в общината – Григор Минков вече е общински съветник. Ясен Янков отново е кмет на Първомайци, Марин Тодоранов на Поликраище, а Маринчо Маринов – на Горски долен Тръмбеш. Още 4 години Янтра ще управлява Владимир Илиев, Правда – Венета Василева, а Писарево - Ахмед Мустафов. Драганово ще се ръководи от Светослав Иванов, Върбица – от Йордан Петров, а Крушето от Ивелина Георгиева.

Когато човек поеме властта, дадена му от Бога, нека не забравя, че тя е отговорност. Никакъв човек не е този, който не прави света по-добър, припомни латинската сентенция отец Зоран Мамучевски, благославяйки кметове, съветници и всички останали горнооряховчани. На хората, които поемат местната власт в общината, той заръча да умножават талантите си в името на другите. Бог да укрепи ръцете и сърцата ви, благослови отец Зоран.

 

 

Димитър Николов бе избран за председател на Общинския съвет в Горна Оряховица. Това стана веднага след полагане на клетвата от общинските съветници на първото за мандат 2019-2023 г. заседание. Според правилата, тържественото заседание бе ръководено от доайена сред съветниците – инж. Павлинка Николова.

Изборът за нов председател бе направен след тайно гласуване и бе подкрепен от 17 от присъстващите в залата 31 общински съветници.

Благодаря на тези, които гласуваха за мен, но и на тези, които не ме подкрепиха. Изборите ни показаха, че горнооряховчани очакват повече и че жителите на населените места заслужават повече, каза след избирането си новият председател Димитър Николов. В предишния мандат, той бе председател на постоянната комисия за спорт и младежки дейности.

В новият Общински съвет влизат 7 политически формации. Решенията и през този мандат ще се вземат предимно от мъже. Дамите в новия Общински съвет са 9. Най-младият общински съветник е Веско Ирибаджаков.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов