Три купи грабнаха шахматистите на Етър в турнира „Битката за Троян“ - velikotarnovo.utre.bg

Три купи грабнаха шахматистите на Етър в турнира „Битката за Троян“

11 ноември 2019, 17:25 | Мария Христова
  • Снимка:
    личен архив

В надпреварата участваха 43 млади състезатели от страната

Вчера се проведе първи детски турнир по шахмат "Битката за Троян" до 14 години. Участваха 43 млади състезатели от страната. Те играха на класическа контрола 60 мин +30 секунди на ход в 6 кръга. Турнирът бе валиден за международен рейтинг. Малките етърци се представиха блестящо и взеха три от общо 8 купи в турнира! Златните медалисти са Стилиан Ангелов до 14 години, Мартин Кънчев до 10 год и Стефани Бижева-момичета до 10 год. Стилиан е шампион и в генералното класиране с максималните 6 точки и покачи рейтинга си с 20 точки. Неговият брат Кристиан спечели сребърен медал с 4 точки. Мартин Кънчев се завръща в международната ранглиста след отличното си представяне. Той завърши с 4 точки без загуба. Шампионката до 10 при момичетата Стефани Бижева също финишира без загуба с 4 точки.

Николай Димитров е шести в групата до 10. Отлично представяне и на 8-годишните- Велислав Величков е четвърти, Петър Симеонов -пети, а Михаил Панайотов- седми.

Турнирът се организира от ШК Кресим, Троян и съдействието на общината. През следващата година се планира и Габрово да се включи към веригата от детски международни турнири, провеждани в региона.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета