На Празник на еленския бут канят в Елена

Мисия

12-11-2019, 08:00

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Празникът ще се проведе на 16 и 17 ноември

Дългоочакваният Празник на еленския бут ще бъде открит тази събота от 10,30 ч. на площад „Христо Ботев“ в балканското градче, а след откриването организаторите канят на „Търговско хоро тресе мегдана“. Берковската духова музика и Ива Давидова ще зарадват жители о гости с концерт в 11,15 ч. в съботния ден, а от 13,30 ч. своя празничен поздрав ще поднесат еленски и гостуващи самодейни състави. Любителите на родния фолклор ще се насладят от 16,30 ч. на изпълненията на Васил Денев и оркестър „Гергьовден“ със солистка Полина Стефанова. В 18 ч. ще запеят Николай Славеев с бенд и Красимира Георгиева, а от 19,30 ч. е празничната заря.

Също в събота, в парка при Бакаловата къща от 10,30 ч. ще се състои възстановката „Тънкостите на касаплъка“ с гост Събин Ранков и ще бъде подредена кулинарна изложба.

Организаторите не са забравили и най-малките – за тях в Синдикалния дом от 14 ч. в събота ще са фокусите на Боби Шоу, творческите работилници и разбира се, почерпка.

В неделя, 17 ноември, от 11 ч. в парка при Бакаловата къща еленчани канят „Да ви е вкусно и сладко с традиционните еленски гозби“. На площад „Христо Ботев“ от 11 ч. ще запее Сава Матеев с оркестър.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)