Клиника на открито организира РЗИ във Велико Търново

Мисия

12-11-2019, 12:46

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тя ще се проведе на 14 ноември в парк „Марно поле”

В рамките на общинската програма „Здрави деца в здрави семейства”, на 14 ноември 2019 г. от 10:00 до 12:00 ч. в парк „Марно поле”, Регионална здравна инспекция – Велико Търново, Община Велико Търново и Филиал Велико Търново към Медицински университет Варна организират „Клиника на открито”, посветена на превенцията на хроничните незаразни болести и Световния ден за борба с диабета.

По време на инициативата, в четири импровизирани „кабинета”, студенти и експерти от РЗИ – Велико Търново ще осъществяват измерване на кръвна захар; кръвно налягане; изследване на дишането със спирометър; измерване на ръст и телесна маса.

Целта на инициативата е чрез направените безплатни изследвания да се обърне отново внимание на гражданите към рисковите за здравето фактори – тютюнопушене, нездравословно хранене, ниска двигателна активност и други. В проявата участие ще вземат и доброволци от Младежките дейности към Българския червен кръст, които ще разпространяват донорски карти „Да! За живот!”. Донорските карти са част от Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията, организирана от Министерството на здравеопазването и партньори.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов