Пенсионерските клубове от община Свищов изпратиха пълен бус с дарения за децата на отец Иван от Нови хан

Велико Търново Лайф

12-11-2019, 14:10

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Жестът съвпадна с деня на Свети Мина

На християнския празник, в който почитаме Св. Мина, членовете на всички пенсионерски клубове в община Свищов изпратиха пълен бус с дарения за децата на отец Иван от Нови хан.

Благородната инициатива е подета от Маргарита Самоковлиева, която след репортаж, свързан с трудностите, които среща отец Иван при отглеждане на децата, споделя с председателя на общинските пенсионерски клубове Мария Радулова идеята си да помогнат като обединят усилията на всички членове на клубовете в цялата община. Г-жа Самоковлиева разказа, че основно са събирани топли дрехи, обувки и хранителни продукти, като в каузата са се включили и местни търговци. Тя допълни, че се радва много на съпричастността от страна на всички, защото: „Една птичка пролет на прави“.

Мария Радулова сподели, че абсолютно всички клубове са се включили с удоволствие в инициатива, като сред даренията има и ръчно изплетени топли терлици. Тя каза още, че е изключително трогната от спонтанното решение на едно младо момиче, което разбирайки от своята баба за инициативата е донесло цял кашон с хранителни продукти и хигиенни консумативи.

Двете дами изразиха искрената си благодарност към всички участници в благородната кауза, като специално споменаха приносът на транспортната фирма, поела ангажимента да закара дарението до Нови хан.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)