Предлагат футболният терен до Спортно училище - Велико Търново да носи името на Трифон Иванов - velikotarnovo.utre.bg

Предлагат футболният терен до Спортно училище - Велико Търново да носи името на Трифон Иванов

16 ноември 2019, 14:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Теренът бе реализиран от Община Велико Търново със 700 000 лв. от правителството

Новият терен до Спортното училище „Георги Живков“, който може да прерасне във футболен комплекс, да приеме името „Трифон Иванов“. Това предложение внесе в Община Велико Търново Инициативен комитет от футболни деятели от старата столица, информира Анатоли Петров, спортен журналист и член на комитета.

В Инициативния комитет са спортните журналисти Анатоли Петров и Петко Павлов, бившите съотборници на Трифон – Красимир Балъков, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Цанко Цветанов, представителите на „Етър ВТ“ Александър Нанков, Стефан Атанасов и Страцимир Тинчев, известният легендарен треньор Георги Василев, представителите на Фенклуб „Етър“ Венелин Русанов и Пламен Геров, ветераните Димитър Цеков и Стоян Петров, почетният консул на Израел у нас проф. Красимир Методиев, проф. Михаил Харалампиев, спортният експерт на Община В. Търново Йордан Дурчев.

За да стане наименованието факт, е необходимо решение на Великотърновския общински съвет. Предложението, придружено от имената и подписите на всички, е адресирано до кмета инж. Даниел Панов и председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. То вече е входирано в Общината и би трябвало да бъде подложено на обсъждане и гласуване още на предстоящата първа сесия на новоизбрания Общински съвет.

Игрището отвори врати в края на септември т. г. и на него, освен че тренират възпитаниците на Спортното училище и на детско-юношеската школа на „Етър“, вече се играят и официални мачове от елитните U15 и U17 групи, както и на дублиращия отбор на „виолетовите“ в областната група. Теренът бе реализиран от Община Велико Търново с финансиране в размер от 700 000 лв. от правителството. Той е с размери 105/68 метра и е с изключително качествено тревно покритие, със съответната дренажна и поливни системи, изградени бяха ограда и подход откъм училището, както и електрическо осветление, което позволява да се играе до късните часове на деня. Има идея да бъдат поставени и скамейки откъм горната страна, както и съблекални.

 „Името на легендарния български футболист, напуснал ни така преждевременно през 2016 г., е достатъчно известно на всеки българин, а и по целия свят. Само ще припомним, че той е възпитаник на Спортното училище във В. Търново, легенда на „Етър”, на националния отбор, за който има 77 мача, бронзов медалист от САЩ-94. В последните си години Трифон Иванов работи неуморно и като председател на Зоналния съвет на БФС за развитието на мъжкия и детско-юношеския футбол. Той бе и един от радетелите за построяването на този футболен терен.

Вече четвърта година се провежда детски турнир „Трифон Иванов”, а Община В. Търново учреди и награда в негова памет за проспериращи млади футболисти.

Ние смятаме, че му дължим и още един достоен знак на признание. Нека младите футболисти, които излизат за тренировки и мачове на този терен, да помнят винаги неговата непримиримост, „железен” характер и воля за победа! В тази връзка предлагаме на Великотърновския общински съвет на своята предстояща първа сесия да гласува решение: новият футболен комплекс да носи името „Трифон Иванов”, пише в предложението.

Ако това стане факт, към ежегодния детски футболен турнир и учредената награда на Община Велико Търново за проспериращ млад футболист, би се добавил и футболният комплекс „Трифон Иванов“. Обичаната от всички футболна легенда на „Етър“ напълно го заслужава, категорични са от Инициативния комитет.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета