Със съдействието на депутата от ГЕРБ Станислав Стоянов е ремонтиран стогодишен мост в Златарица

Животът

18-11-2019, 14:24

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Жител на града алармира за съоръжението в една от изнесените приемни на депутата

След поет ангажимент от народния представител от ГЕРБ Станислав Стоянов бяха възстановени перилата и бе укрепен мост, строен преди повече от 100 години в Златарица. Състоянието на съоръжението бе лошо, а жител на града алармира за това в една от изнесените приемни на депутата, провела се в Златарица.

Че мостът е започнал да се срутва, каменните парапети са паднали и е обрасъл с буйна растителност, разказа неотдавна златарчанинът Борис Чакъров. Строен от дядо му през 1898 година, мостът е прекрасно творение на възрожденците от Златарица. „Аз милея за запазване на всеки културен и исторически обект и изключително много ме боли, когато не ги пазим и поддържаме“, коментира тогава Станислав Стоянов, който е известен с родолюбивите каузи, на които е посветен. Пред жителите на Златарица, посетили депутатската му приемна, Стоянов пое ангажимент мостът да бъде ремонтиран.

С лични средства на народния представител и с доброволен труд, огромните каменни блокове на перилата, които бяха паднали в дерето, бяха извадени и поставени на мястото им. С разрешение на местната власт, запуснатото и буренясало съоръжение, заедно с прилежащото му пространство бяха почистени, а освен приветлив, столетният мост вече е и безопасен за минувачите.

„Благодаря на председателя на ОбС в Златарица Стефан Бранзелов за огромната работа, която свърши по организацията и възстановяването на моста. Благодаря на местните жители Петър Добрев и Николай Коев, и на всички други, които се включиха в работата по почистване на мястото и възстановяване на парапетите. Благодаря на Борис Чакъров за това, че постави въпроса за решаване и също помогна активно“, коментира депутатът Станислав Стоянов.

По време на приемната на народния представител, граждани алармираха и за лошото състояние на пътя между Горско ново село и лясковското с. Джулюница. Отсечката вече е просветлена и дупките са запълнени, след бързата реакция на директора на Областно пътно управление и със съдействието  на Стефан Бранзелов и кмета на Лясковец д-р Ивелина Гецова



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов