Велизар Илиев и Петър Митков спечелиха турнира на ТК „Барс“

Спорт

19-11-2019, 08:29

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В надпреварата участваха състезателите от Арбанаси, В. Търново, Павликени, Г. Оряховица и Ирландия

Велизар Илиев и Петър Митков спечелиха последния турнир за сезона,  организиран от ТК „Барс - В. Търново“. В надпреварата, проведена на червените кортове в центъра на старопрестолния град, участваха двойки,  включващи състезатели от Арбанаси, В. Търново, Павликени, Г. Оряховица и Ирландия.
До полуфиналите достигнаха Калин Йорданов/Алекс Узунов, Илиян Жеков/Александър Митков, Денислав Маринов/Никола Дончев и Велизар Илиев/Петър Митков.
В единия полуфинал Жеков и Митков загубиха в много оспорван мач от Йорданов и Узунов след сет на сет и дълъг тайбрек с 2:10. В другия полуфинал Илиев и Митков победиха Маринов и Дончев с 4:2 и 5:3.
Финалната среща беше оспорвана, с много добър тенис и интересни разигравания. След загубен първи сет, Велизар Илиев и Петър Митков / осъществиха обрат. Взеха втория сет и тайбрека с 10:5 и спечелиха турнира. На второ място се класира двойката Калин Йорданов/Алекс Узунов /В. Търново/Ирландия/. С бронзовите медали се окичиха Илиян Жеков/Александър Митков /Г. Оряховица/Павликени/ и двойката от В. Търново- Денислав Маринов/Никола Дончев.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)