Ученици от Гимназията по туризъм готвиха Молекулярна кухня с шеф Милен Златев

Животът

20-11-2019, 13:40

Снимка:

ПГТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Той гостува за втори път в гимназията

Гост на  ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон”  беше шеф Милен Златев, преподавател и инструктор в Кулинарна академия HRC  гр. София. Той гостува за втори път в гимназията. Темата на срещата бе „Нови тенденции, модерни техники и методи на готвене в областта на кулинарното изкуство”. Заедно с учениците от специалност Кетъринг и Ресторантьор, шеф Златев приготви предястие от пушена риба, компресирани краставици и цвекло, поширано яйце и гнездо от оризови нудли, а за десерт - кремю от черен шоколад с еспума от кокос, гел от портокал и хрупкава бисквита от сушени плодове.

Научният подход към храната и начинът, по който се поднася, бяха в основата на презентацията. Учениците имаха възможност да се докоснат до тънкостите на молекулярната кухня, да усетят нейните предимства и възможности. Ястията красиви, но и здравословни - с малко мазнини и захар и с добавени естествени полезни вещества, приготвени  по  метода "Sous Vide"   .

„Добрите резултати се постигат с много знания, труд и постоянство. За мен е удоволствие да работя с млади хора  и да предам опита и знанията , които съм натрупал с годините.” - сподели шеф Милен Златев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов