Официално бе открит обновеният парк в центъра на село Ореш

Животът

20-11-2019, 17:09

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дейностите по проект „Обновяване, почистване и озеленяване на парк в село Ореш, община Свищов“ са за 9 982 лв.

Официално бе открит обновеният парк в центъра на село Ореш. Със средства в размер на 9 982 лева кметството реализира проектното предложение „Обновяване, почистване и озеленяване на парк в село Ореш, община Свищов“, одобрено и финансирано по  програма „Чиста околна среда“ на МОСВ  и ПУДООС.

Закупени и монтирани бяха редица нови съоръжения – люлки, комбинирано детско съоръжение, беседка, пейки, кошчета за отпадъци и др., като също така бяха ремонтирани и съществуващите. За осигуряване безопасността на децата при игра, бе поставена и ударопоглъщаща каучукова настилка.

 След като предварително се извърши почистване на парка – санитарна сеч, отстраняване на растителни и битови отпадъци, бяха засадени и различни растителни видове – туи, лигуструм и др. Всичко това е с цел осигуряването на по-здравословна, красива жизнена среда и обновяването на облика на съществуваща паркова територия.

На празника присъстваха представители от общинската администрация, служителите на кметство Ореш и НЧ „Филип Станиславов“, както и децата от детска градина „Зорница“ -  с. Ореш, които бяха изключително щастливи от новите придобивки.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)