Търновски деца от Центровете за настаняване са комплексен победител в 32-ри държавен шампионат за деца и младежи в риск - velikotarnovo.utre.bg

Търновски деца от Центровете за настаняване са комплексен победител в 32-ри държавен шампионат за деца и младежи в риск

21 ноември 2019, 12:29 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Велико Търново

Надпреварата премина под надслов „Спортът – достъпен за всички деца”

В комплекс „Спортна София 2000”, гр. София се проведе 32-ри държавен шампионат за деца и младежи в риск под надслов „Спортът – достъпен за всички деца”. Шампионатът е организиран от Българската спортна федерация за деца и младежи в риск със съдействието на "София - европейска столица на спорта".

Община Велико Търново се представи с отбор от 6 деца от Център за настаняване от семеен тип ІІ за деца без увреждания, ул. Иларион Драгостинов № 3 А, вх. Б и Център за настаняване от семеен тип ІІІ за деца без увреждания, ул. Колоня товар № 14, гр. Велико Търново с ръководители г-н Николай Панев, възпитател и г-жа Марика Костадинова, специалист „социални дейности”. За отличното си представяне призьорите в държавното първенство бяха наградени лично от световната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова и едно от златните български момичета, гимнастичката Ренета Камберова. Децата от ЦНСТДБУ ІІ и ЦНСТДБУ ІІІ заслужено спечелиха купата за І – во място за комплексен победител за 2019 г. и медали в различните категории:

Лека атлетика, крос
Момчета 13-15 г.: Богомил Софиев – златен медал

                                Дидко Станев – сребърен медал

Момичета 13-15 г.: Валя Сонева – златен медал

 

Бадмингтон

Момичета 13-15 г. Юсние Илиева – сребърен медал 

 

Баскетбол

Момчета 13-15 г. Отборно класиране - сребърен медал

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета