Екип от Центъра за обществена подкрепа в Свищов прилага програма на УНИЦЕФ

Велико Търново Лайф

25-11-2019, 12:06

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Работилница за родители – Да пораснем заедно“ започна през октомври

В детска градина „Васил Левски” – гр. Свищов се проведе шестата поредна среща от цикъла „Работилница за родители – Да пораснем заедно“, по програма на УНИЦЕФ - България. Срещата бе на тема: „Как детето учи за света около себе си ?”, а активно участие в нея взеха майки на деца от 0 до 4 годишна възраст, посещаващи детската градина.

Водещи лектори на срещите са Елена Стефанова – психолог, Мария Боянова – социален работник и Искра Гайдарова – педагог. Специалистите са обучители по програмата, за ранно детско развитие на УНИЦЕФ и са част от екипа на Център за обществена подкрепа в гр. Свищов.

Обучителите споделят мнение, че, загрижени за благополучието на децата си, за създаването на благоприятна за развитието им домашна среда, за възможностите да подпомогнат развитието на потенциала им, родителите с любопитство и желание проявяват активност при беседването още от първата среща. Работилниците за родители са творческа среда за дискусии, ролеви игри, кратки беседи, презентации и споделяне на личен опит. Участието в тях повлиява благоприятно участниците, като ги подпомага в усилията им да са отговорни и подкрепящи родители.

Програмата стартира през месец октомври 2019 година, като съобразно изградения график, Работилници за родители се провеждат всеки четвъртък, в уютната среда на детската градина. Дискутираните теми и образователният материал са свързани основно с трудностите пред съвременните родители, нуждите на съвременните деца и начините, чрез които да бъдат удовлетворени емоционалните, и социални потребности на най-малките членове на семейството, като се мотивира тяхното развитие. Планира се последната групова сесия с конкретната група от родители да се проведе през м. януари 2020 година.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)