Община Велико Търново с нови награди за социалните услуги в подкрепа на децата

Мисия

25-11-2019, 15:45

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Постиженията бяха представени от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова

С няколко награди за комплекса от социални услуги в подкрепа на децата бе удостоена Община Велико Търново през миналата седмица. Четири от отличията са от Държавната агенция за закрила на детето. Приз бе връчен и от Национална асоциация за приемна грижа.

Постиженията бяха представени от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова и от управителите на отличените социални услуги и неправителствени организации.

„Благодаря за всеотдайността и високата отговорност, с която работят всички екипи. Гаранция за успехите е и успешното партньорство с Община Велико Търново“, коментира Росица Димитрова. Тя припомни, че в старата столица и съседните населени места край общинския център се предлагат общо 91 социални услуги. 30 от тях се финансират със средства от държавния бюджет, а останалите са на общинска издръжка.

Община Велико Търново е носител на приза „Аз гарантирам щастливо детство“ на Държавната агенция за закрила на детето в няколко категории. Наградите са следните социални услуги: Дневен център за деца и младежи с увреждания „Дъга“ – в категория „Устойчиво развитие“; Центрове за настаняване от семеен тип за деца с/без увреждания I, II и III – в раздел „Успешна промяна“; Центрове за настаняване от семеен тип I и II (на ул. „Цветарска“ във В. Търново) – в категория „Значимо партньорство“ и за реализирани успешни дейности със Сдружение „ЗОВ-България“. В клас „Значима иновация“ призът е за Център за обществена подкрепа и е повод създадения SOS Клуб на приемния родител, който е и първи в България.

Община Велико Търново е носител и на приза „Посланик на доброто“, също даван от Държавната агенция за закрила на детето. Наградата бе връчена на Албена Добрева – ръководител на Център за обществена подкрепа, а поводът е отбелязването на 30-годишнината от приемането на Конвенцията за ООН за правата на детето.

С отличието „Спасители на детството“ бе удостоена Десислава Георгиева – социален работник в областния екип по приемната грижа към Община В. Търново. Наградата е на Националната асоциация за приемна грижа.

 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)