Гимназията по туризъм се включи в „1 милион засадени дървета от доброволци“

Животът

26-11-2019, 11:33

Снимка:

ПГТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Фиданките са осигурени от „Зеленият Отбор на България“

Летен дъб, цер, червен дъб, кестен и орех засадиха учениците от VIIIа клас, специалност „Администратор в хотелиерството“ на Гимназията по туризъм.

Фиданките са осигурени от „Зеленият Отбор на България“ - доброволческа формация от ентусиасти, които с добрите си идеи, постигат реални резултати в полза на природата и човечеството. Те осигуряват безплатно дръвчетата, а задължението на получателя е да плати разноските по транспортирането им.

Учебната компания Boyar dreams кандидатства за втора учебна година в инициативата „1 милион засадени дървета от доброволци“. Поради многото желаещи, не получиха фиданки през миналата година. Не се отказаха и организираха екокампанията „Горичката на ПГТ“. С помощта на специалистите от отдел „Околна среда“ на Община Велико Търново, засадиха 50 борчета в парк „Света гора“.

И тази година, чрез онлайн формуляр, учениците заявиха желанието си да участват в засаждането на дръвчета. Щастието им се усмихна и получиха фиданките. В дъждовния понеделник ги засадиха в двора на училището си под ръководството на Андрей Арменчев, учител по физическо възпитание и спорт, и инж. Славка Проданова – класният им ръководител.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов