„Котаракът в чизми” гостува на Театър ВЕСЕЛ

Велико Търново Лайф

28-11-2019, 14:44

Снимка:

Държавен куклен театър Хасково

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проектът за съботните спектакли се реализира с подкрепата на Община Велико Търново

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 30 ноември от 11.00 ч. в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува един от култовите спектакли на ДКТ – Хасково.  Премиерното представление е на кукления спектакъл „Котаракът в чизми” по Шарл Перо! Драматизацията и постановката са дело на Леонард Капон. Вълшебната музика е композирана от Цанислав Петков. Сценографията и куклите ­­са на Леонард Капон. Участват актьорите Стефани Раманска, Петър Влайков, Димитър Атанасов и Емануил Костадинов.

Любимата детска приказка, в която един котарак може да говори и да напътства своя господар, е разказана по забавен и оригинален начин. Великодушен, смел и находчив, котаракът помага на най-малкия от трима братя от бедняк да стане един от най-богатите в кралството мъже и да се ожени за принцесата. Една приказка за превратностите на съдбата и за промяната, която може да се случи, само ако силно я желаем. С помощта на верни приятели, разбира се…

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)