Приказен коледен автобус ще радва децата от Община Велико Търново

Мисия

29-11-2019, 10:41

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Зад волана ще е самият Дядо Коледа

Празнини разходки с коледен автобус ще зарадват малчуганите от детските градини в Община Велико Търново през декември. Зад волана на своеобразната голяма шейна на колела ще е самият Дядо Коледа, а главна спирка от обиколката на града ще е Коледния базар в парк „Марно поле“. Там малчуганите ще бъдат посрещнати от джуджета и ще пускат своите писма с желания до белобрадия старец от Лапландия в Коледната поща.

Атракцията за близо 500 деца от подготвителните групи на детските градини от Велико Търново, Дебелец и Килифарево е организирана по традиция от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.

Първият курс на коледния автобус ще е на 2 декември за малчуганите от детска градина „Ивайло“. Коледни разходки, със съдействието на транспортна фирма ЕТ „Надежда – Надежда Христова“, ще има на: 3 декември за ДГ „Слънчев дом” и „Евгения Кисимова“; 4 декември за ДГ „Соня”; и ДГ „Здравец“; 5 декември за ДГ „Пролет” и ДГ „Св.св. Кирил и Методий”; 6 декември за ДГ „Първи юни”; 9 декември за ДГ „Мечо Пух“ и ДГ „Слънце“; 10 декември за ДГ „Рада Войвода” и ДГ „Иванка Ботева”; 11 декември за ДГ „Райна Княгиня”; 12 декември - за ДГ „Ален Мак” и на 13 декември за възпитаниците от детските градини в  Килифарево и Дебелец.

При пристигането си на Коледния базар малчуганите ще отварят и специалния коледния календар, на който ще се отброяват дните до настъпването на най-светлия християнски празник Рождество Христово. Както се полага на празник, децата ще получат и подаръци – торбички с лакомства, осигурени от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ със съдействието на "Кармела 2000" ООД, "Престиж-96" АД, „Ден и Нощ“ ООД, „Захарни заводи“ АД и "Екстрапак".       

Много изненади и забавления за най-малките великотърновчета ще има през целия месец на Коледния базар в центъра на старата столица. Всяка събота на специално изградената открита сцена ще се изявяват талантливи деца и млади изпълнители. В концертите ще се включат Арт център „Best Singers” и „Поп и джаз пеене“ към СУ „Емилиян Станев“, ДВГ „Пеещи камбанки“, Музикално студио „Елита“, ДЮТА „Търновче“ Детско естрадно студио „Румина“, Център за вокално и инструментално обучение “ От До до Я”, Кристияна Кръстева, Дария Гюлай и UN BESO – Art & Dance Centеr“.

       Част от базара в парк „Марно поле“ е и атракцион с въртележки и виенско колело  които гарантират доброто настроение, както на  децата, така и на техните родители.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов